IMd Raadgevende Ingenieurs

foto-imd4-webIMd Raadgevende Ingenieurs (1960) is een onafhankelijk ingenieursbureau in hart en nieren.

35 constructief ontwerpers, constructeurs en tekenaars stellen hun vakkennis in dienst van ontwikkelaars, bouwers en architecten – voor slimme, efficiënte maar vooral economische constructies die gebouwen haalbaar maken.

IMd is gehuisvest in een bijzonder kantoor, gemaakt in een zestig jaar oude machinefabriek aan de Maas in de Rotterdamse wijk Feijenoord. IMd is zelf nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en de herbestemming van deze voormalige fabriek. Inmiddels is het een architectonisch hoogstaand kantoorpand dat veel aandacht geniet van de (internationale) architectuurwereld.

Binnen IMd is voldoende rekencapaciteit aanwezig, maar pensioen is toch een geheel andere tak van sport. Daarvoor zijn wij aangewezen op een goede adviseur.

foto-imd1-webIMd is met ingang van 2007 overgestapt van een vrijwillige deelname bij een pensioenfonds naar een verzekerde pensioenregeling. Zo'n overstap is niet eenvoudig en is destijds intensief onderzocht, waarbij in het hele proces de medewerkers actief betrokken zijn geweest. In de jaren daarop volgend moest de regeling nog een aantal maal worden aangepast ten gevolge van de ontwikkelende pensioenwetgeving.